配套K12江西省南昌市第十中学2017-2018学年高一英语上学期期末考试试题(含解析)

发布时间:2021-07-31 03:55:52

小学+初中+高中+努力=大学
南昌十中 2017-2018 学年第一学期期末考试
高一英语试题
本试卷分第 I 卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分,全卷满分 150 分。考试用时 120 分钟 注 意 事 项:考生在答题前请认真阅读本注意事项及各题答题要求 答题前,请您务必将自己的姓名、考试证号用书写黑色字迹的 0.5 毫米签字笔填写在答题卡 和答题纸上。 作答非选择题必须用书写黑色字迹的 0.5 毫米签字笔写在答题纸上的指定位置,在其它位置 作答一律无效。作答选择题必须用 2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动, 请用橡皮擦干净后,再选涂其它答案,请保持卡面清洁和答题纸清洁,不折叠、不破损。 考试结束后,答题纸交回监考教师。
第 I 卷(选择题) 第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 1. 音频 Who is ill? A. Steven. B. Steven’s mother. C. Steven’s wife. 【答案】B 【解析】此题为听力题,解析略。 2. 音频 How will the woman go to Shanghai? A. By train. B. By car. C. By plane. 【答案】C 【解析】此题为听力题,解析略。 3. 音频 What will the weather be like tomorrow? A. Fine. B. Cloudy. C. Rainy. 【答案】A 【解析】此题为听力题,解析略。 4. 音频 What’s the probable relationship between the two speakers? A. Classmates. B. Strangers. C. Teacher and Student. 【答案】B 【解析】此题为听力题,解析略。
小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学

5. 音频 How did Alice go to school at last? A. By bicycle. B. On foot. C. By bus. 【答案】B 【解析】此题为听力题,解析略。 第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面一段较长对话,回答以下小题。 音频 6. How many people are there in the conversation? A. 3. B. 4. C. 2. 7. What are the first two speakers doing? A. They are going somewhere by plane. B. They are meeting Susan at the airport. C. They are seeing Susan off. 8. What can we know about Susan? A. She had an unpleasant flight. B. She carries a suitcase. 【答案】6. A 7. B 8. C

C. She is tall.

6. 此题为听力题,解析略。 7. 此题为听力题,解析略。 8. 此题为听力题,解析略。 听下面一段较长对话,回答以下小题。 音频 9. When does the conversation take place? A. In the evening. B. In the morning. C. In the afternoon. 10. How much did the things cost? A. 4 yuan. B. 14 yuan. C. 40 yuan. 11. Where does the conversation take place? A. In a restaurant. B. In a shop. C. At a hotel. 【答案】9. B 10. B 11. B 【解析】此题为听力题,解析略。 9. 此题为听力题,解析略。 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
10. 此题为听力题,解析略。 11. 此题为听力题,解析略。 听下面一段较长对话,回答以下小题。 音频 12. What happened to the woman? A. She lost her job. B. Her boss allowed her to go on holiday. C. She was given a chance to study abroad. 13. How did the man feel about the woman’s boss’s decision? A. He understood it well. B. He thought it completely wrong. C. He didn’t understand it. 14. What do we learn about the woman? A. She goes to work on time every day. B. She works very hard. C. She doesn’t know how to use computers. 【答案】12. A 13. A 14. C 【解析】此题为听力题,解析略。 12. 此题为听力题,解析略。 13. 此题为听力题,解析略。 14. 此题为听力题,解析略。 听下面一段较长对话,回答以下小题。 音频 15. What does the man want to do? A. He wants to borrow some money from the woman. B. He wants the woman to find a job for him. C. He wants to give the woman some money. 16. Why doesn’t the man want to go back home? A. He wants to work in an employment office. B. He doesn’t like his father. C. He doesn’t want to work on his father’s farm. 17. What can we learn from the conversation? 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
A. The man found a job. B. The man returned home. C. The man borrowed some money from the woman. 【答案】15. A 16. C 17. C
................................................ 15. 此题为听力题,解析略。 16. 此题为听力题,解析略。 17. 此题为听力题,解析略。 听下面一段独白,回答以下小题。 音频 18. Why is the man nervous? A. He’s sitting a third driving test. B. He hasn’t studied traffic rules yet. C. He has failed to pass the driving test three times. 19. How did the man feel before the second test? A. Confident B. Disappointed C. Nervous 20. Why did the man fail in the second test? A. He broke a traffic rule again. B. He hadn’t practiced driving long enough. C. He was unable to deal with an unexpected case. 【答案】18. A 19. A 20. C 【解析】此题为听力题,解析略。 18. 此题为听力题,解析略。 19. 此题为听力题,解析略。 20. 此题为听力题,解析略。 第二部分 阅读理解(共 20 题;每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下面短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D),选出最佳选项,并在答题卡上将该 项涂黑。(共 15 题;每小题 2 分,满分 30 分)
A 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
Singapore's public transport system is one of the best in the world, so you should have no problem finding your way around like a local. There are three main forms of public transport that you would find in any other major city-trains, buses and taxis.
TRAINS Trains run from 6:00 am to midnight. Single trip tickets start at 80 cents. If you buy an EZ-Link card for $15, you can ride the trains and buses as you like. If you need more information, just call Transit Link on 1800 767 4333. BUSES There are several bus services in Singapore and fares start at 80 cents. Be sure always ask the driver the cost of your ticket as he cannot give change. If you need help, just call Transit Link on 1800 767 4333. TAXIS There are three main taxi companies-City Cab (6552 2222), Comfort (6552 1111) and Tibs (6552 8888). Booking can also be easy by calling the numbers listed above. RENTAL CARS Driving in Singapore is a pleasure and if you like to travel at your own pace, renting a car is a good choice. Renting takes away the hassle of getting to places around Singapore. Just sit back and enjoy the city. It also means you'll get to see a lot more that a trains or a bus won't let you see. For car rental, call Avis on +65 6737 1668. 21. By an EZ-Link card, you can take ______. A. both buses and trains B. only trains C. both buses and taxis D. only rental cars 22. What does the underlined word "hassle" mean in Chinese? A. 麻烦 B. 乐趣 C. 景点 D. 费用 23. What do you know about traveling in Singapore from the passage? A. A local has some trouble finding his way around. B. It's much cheaper to go around by bus than by train. C. You can see a lot more in Singapore only by renting a car. D. It's very convenient for visitors to travel in Singapore. 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
【答案】21. A 22. A 23. D 【解析】文章主要讲述新加坡的公共交通系统是世界上最好的交通系统之一。主要有三种你 可在任何一个大城市都能找到的公共交通形式。本文介绍了这三种交通形式:火车,公共汽 车,出租车。另外还介绍了小汽车出租。 21. 细节理解题。根据 TRAINS“If you buy an EZ-Link card for $15, you can ride the trains and buses as you like”如果你花十五美元买一个卡,乘火车或乘汽车随你选。由此可知选 A。 22. 词义猜测题。根据“if you like to travel at your own pace, renting a car is a good choice.”如果你喜欢按照自己的节奏旅行,租车是一个不错的选择。以及“takes away”带 走,根据题意,故选 A。 23. 细节理解题。根据“you should have no problem finding your way around like a local.”所以你不可能像当地人那样在寻找交通方式上遇到麻烦,可知 A 错误。根据“Single trip tickets start at 80 cents.”单程车票的价格为 80 美分,和“There are several bus services in Singapore and fares(车费)start at 80 cents.”巴士的费用为 80 美分。 可知火车与巴士的费用一样,B 项不正确。C 项“You can see a lot more in Singapore only by renting a car.”只有租车,你在新加坡才能看到更多。说法太片面。根据全文,文章主 要讲述新加坡的公共交通系统是世界上最好的交通系统之一。交通便利。故选 D。 【名师点睛】词义猜测题 主要的解题策略有: (1) 依据标点符号猜测词义。标点符号是词义猜测的最直接,最简单的信号词。比如,破 折号、冒号常常起解释说明的功能,引号和括号有时也起到相同的作用。 (2) 依据反义词和对比关系猜测词义。运用对比手法描述事物或现象是文章写作的一种常 用的修辞手法。在这种修辞手段下,作者常借用一些信号词来提供相反信息,从而表明一个 词与前面的另一个词互为反义。常用的信号词有:but/yet/however/nevertheless; while/whereas; otherwise/or else; unlike/instead/rather than; by contrast/compared to; on the contrary/on the other hand 等。 (3) 依据下定义,作解释猜测词义。在说明文、科技文中运用下定义或解释概念的方法来 定义或诠释某一名词或概念是文章写作的又一特点。在写作方法上常采用先总后分(即先定义 后解释)或先分后总(即先说明后结论)的叙述方式。常用的定义信号词有: be defined as/be termed(被定义为) ,be called (被称为), mean/refer to/be(意指,是)。 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
(4) 依据逻辑推理猜测词义。运用逻辑推理猜测词义是使用最广考查最多也最易失分的猜 词方式。要求考生具备整合分散、复杂信息的能力,充分利用上下文中相关的词汇并结合具 体的语境,从形式和内容*盐沼镅灾涞哪谠诹担硭秤镅灾涞穆呒叵担锏 猜词的目的。常见的逻辑关系有:因果关系,同位关系,对比关系,转折关系等。此外,考 生还可以依据词性变化和词义变化(词义引申 )来猜测词义。例如本文中第 2 小题 【解题剖析】本文中的第 2 小题属于(4) 依据逻辑推理猜测词义。运用逻辑推理猜测词义 是使用最广考查最多也最易失分的猜词方式。要求考生具备整合分散、复杂信息的能力,充 分利用上下文中相关的词汇并结合具体的语境,从形式和内容*盐沼镅灾涞哪谠诹担 理顺语言之间的逻辑关系,进而达到猜词的目的。常见的逻辑关系有:因果关系,同位关系, 对比关系,转折关系等。此外,考生还可以依据词性变化和词义变化(词义引申 )来猜测词义。 【答案定位】根据“if you like to travel at your own pace, renting a car is a good choice.”如果你喜欢按照自己的节奏旅行,租车是一个不错的选择。以及“takes away”带 走。
B We have two daughters: Kristen is seven years old and Kelly is four. Last Sunday evening, we invited some people home for dinner. I dressed them nicely for the party, and told them that their job was to join Mommy in answering the door when the bell rang. Mommy would introduce them to the guests, and then they would take the guests’ coats upstairs and put them on the bed in the second bedroom. The guests arrived. I introduced my two daughters to each of them. The adults were nice and kind and said how lucky we were to have such good kids. Each of the guests made a particular fuss over Kelly, the younger one, admiring her dress, her hair and her smile. They said she was a remarkable girl to be carrying coats upstairs at her age. I thought to myself that we adults usually make a big "to do" over the younger one because she’s the one who seems more easily to be hurt. We do it with the best of intentions. But we seldom think of how it might affect the other child. I was a little worried that Kristen would feel she was being outshone. I was about to serve dinner when I realized that she had been missing for twenty minutes. I ran upstairs and found her 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
in the bedroom, crying. I said, "What are you doing, my dear?" She turned to me with a sad expression and said, "Mommy, why don’t people like
me the way they like my sister? Is it because I’m not pretty? Is that why they don’t say nice things about me as much?"
I tried to explain to her, kissing and hugging her to make her feel better. Now, whenever I visit a friend’s home, I make it a point to speak to the elder child first. 24. The underlined expression "make a big ‘to do’ over"(Paragraph 4) means " ". A. show much concern about B. have a special effect on C. list jobs to be done for D. do good things for 25. The guests praised Kelly for carrying coats upstairs because of her . A. beautiful hair B. pretty clothes C. lovely smile D. young age 26. Kristen felt sad and cried because . A. the guests gave her more coats to carry B. she didn’t look as pretty as Kelly C. the guests praised her sister more than her D. her mother didn’t introduce her to the guests 27. We can conclude from the passage that . A. parents should pay more attention to the elder children B. the younger children are usually more easily hurt C. people usually like the younger children more D. adults should treat children equally 【答案】24. A 25. D 26. C 27. D 【解析】人们因为年龄问题,经常会对年龄小的孩子关注较多造成年龄大的孩子受伤,我们 成年人应该*等对待每个孩子。 24. A 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
猜测词义题。根据第三段 Each of the guests made a particular fuss over Kelly, the younger one, admiring her dress, her hair and her smile.可知客人更关心小的孩子。"make a big ‘to do’ over"指关心更多,与 show much concern about 同义,故选 A. 25. D 细节理解题。根据第四段 I thought to myself that we adults usually make a big "to do" over the younger one because she’s the one who seems more easily to be hurt.可知 客人们表扬 Kelly 是因为她年龄小,更容易受伤。故选 D. 26. C 细节推理题。根据倒数第三段的句子 Mommy, why don’t people like me the way they like my sister? Is it because I’m not pretty? Is that why they don’t say nice things about me as much?”可知 Kristen 难过是因为客人表扬妹妹更多。故选 C. 27. D 推理判断题。从最后一段的句子 Now, whenever I visit a friend’s home, I make it a point to speak to the elder child first.可知对小的,大的孩子应该一样对待:Adults should treat the younger children and the older one equally.故选 D. 【名师点睛】 细节理解题属直接解答性问题,是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的题。事实 和细节题的命题特点是:对文章或某一段落中的一些特定细节或文章重要事实的理解,一般 包括直接理解题和语义转化题。直接理解题能在原文直接找到答案,而语义转化题则需要将 题目信息与原文信息加工或整理后才能得出结论。 做细节理解题具体方法与步骤如下: 1.略读材料,大概了解原文,掌握中心或主旨;人们因为年龄问题,经常会对年龄小的孩子 关注较多造成年龄大的孩子受伤,我们成年人应该*等对待每个孩子。 2.按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关的信息词。如 for example, first, second… 等预测应该到何处寻找自己所需要的事实; 3.将精力放在寻找你所需要的细节上。快速通篇跳读,全文扫视,找到细节出处,待找到含 细节句子时,放慢速度,仔细核对比较内容,直至找到答案。如小题 2 考查人们表扬 Kelly 的原因,根据第四段 I thought to myself that we adults usually make a big "to do" over the younger one because she’s the one who seems more easily to be hurt.可知客人 们表扬 Kelly 是因为她年龄小,更容易受伤。小题 3 考查 Kristen 悲伤哭泣的原因,根据倒 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
数第三段的句子 Mommy, why don’t people like me the way they like my sister? Is it because I’m not pretty? Is that why they don’t say nice things about me as much?” 可知 Kristen 难过哭泣是因为客人表扬妹妹更多。
C There is no better way to enjoy Scottish traditions than going fishing and tasting a little bit of whisky(威士忌)at a quiet place like the Inverlochy Castle. When Queen Victoria visited the castle in 1873 she wrote in her diary, "I never saw a lovelier spot." And she didn’t even go fishing. Scotland is not easily defined. In certain moments, this quiet land of lakes and grasses and mountains changes before your very eyes. When evening gently sweeps the hillside into orange light, the rivers, teeming with fish, can turn into streams of gold. As you settle down with just a fishing pole and a basket on the bank of River Orchy, near the Inverlochy Castle, any frustration(烦恼) will float away as gently as the circling water. It’s just you and purple, pink, white flowers, seeking a perfect harmony. If you are a new comer to fishing, learning the basics from a fishing guide may leave you with a lifetime’s fun. For many, fishing is more than a sport; it is an art. Scotland offers interesting places where you can rest after a long day’s fishing. Set against a wild mountain and hidden behind woodland, the beautiful Inverlochy Castle Hotel below the Nevis is a perfect place to see the beauty of Scotland’s mountains. Ben Nevis is the highest of all British mountains, and reaching its 1343-metre top is a challenge. But it’s not just what goes up that matters; what comes down is unique. More than 900 metres high, on the mountain’s north face, lies an all-important source of pure water. Its name comes from the Gaelic language "usquebaugh" or "water of life"; and it is the single most important ingredient(原 料) in Scotland’s best known drink: whisky. 28. The story of Queen Victoria is to show that . A. the Queen is rich in tour experience B. the Castle is a good place to go in Scotland C. tasting whisky is better than going fishing 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
D. 1873 is a special year for the Queen 29. How is Paragraph 2 mainly developed? A. By giving descriptions. B. By following time order. C. By analyzing causes. D. By making comparisons. 30. What is Ben Nevis special for? A. The Inverlochy Castle Hotel. B. The beauty of its surroundings. C. The water from the mountain. D. The challenge up to its top. 31. What is the main purpose of the passage? A. To introduce Scottish traditions to tourists. B. To show the attractions of Scotland to readers. C. To explore geographical characteristics of Scotland. D. To describe the pleasures of life in Scotland. 【答案】28. B 29. A 30. C 31. B 【解析】试题分析:本文主要是向我们介绍了苏格兰美丽的风景,尤其是其中的 the Inverlochy Castle.和在 Ben Nevi 上钓鱼等活动。 28. B 推理题。根据第一段 2,3 行 at a quiet place like the Inverlochy Castle. When Queen Victoria visited the castle in 1873, she wrote in her diary, “I never saw a lovelier spot ,”首先说明 Castle 这是一个好地方,然后以女王为例更是为了说明这个地方很好。故 B 正确。 29. A 推理题。根据第二段的 When evening gently sweeps the hillside into orange light, the rivers, teeming with fish, can turn into streams of gold . As you settle down with just a fishing pole and a basket on the bank of River Orchy, near the Inverlochy Castle , any frustration(烦恼) will float away as gently as the circling water 说 明是通过描述美丽的景色来组织这一段落的。故 A 正确。 30. C 细节题。根据第三段 5,6 行 But it’s not just what goes up matters; what comes down is unique. More than 900 metres high, on the mountain’s north face, lies an all-important source of pure water.说明这条和最大的特色是它的水。故 C 正确。 31. B 主旨大意题。本文主要描述的是苏格兰的美丽景色,目的是吸引游客到苏格兰去旅游 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
观光。故 B 正确。 考点:考查广告类短文阅读 点评:本文主要是向我们介绍了苏格兰美丽的风景,尤其是其中的 the Inverlochy Castle. 和在 Ben Nevi 上钓鱼等活动。本文主旨鲜明,很容易在文中找到答案。做题时要注意文章的 首段和每一段的首句或尾句,因为它们往往就是文章的主题句。阅读中要注意要点之间的关 系。然后带着问题,再读全文,找出答题所需要的依据,完成阅读任务。
D If you are a recent social science graduate who has had to listen to jokes about unemployment from your computer major classmates, you may have had the last laugh. There are many advantages for the social science major because this high-tech "Information Age" demands people who are flexible (灵活)and who have good communication skills. There are many social science majors in large companies who fill important positions. For example, a number of research studies found that social science majors had achieved greater managerial success than those who had technical training or pre-professional courses. Studies show that social science majors are most suited for change, which is the leading feature (特点)of the kind of high-speed, high-pressure, high-tech world we now live in. Social science majors are not only experiencing success in their long term company jobs, but they are also finding jobs more easily. A study showed that many companies had filled a large percentage of their entry level positions with social science graduates. The study also showed that the most sought-after quality in a person who was looking for a job was communication skills, noted as "very important" by 92 percent of the companies. Social science majors have these skills, often without knowing how important they are. It is probably due to these skills that they have been offered a wide variety of positions. Finally, although some social science majors may still find it more difficult than their technically trained classmates to land the first job, recent graduates report that they don't regret their choice of study. 32. By saying that "you may have had the last laugh" in the first paragraph, the author 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
means that you may have__________. A. shared the jokes with computer majors B. earned as much as computer majors C. found jobs more easily than computer majors D. stopped joking about computer majors 33. Compared with graduates of other subjects, social science graduates__________. A. are ready to change when situations change B. are better able to deal with difficulties C. are equally good at computer skills D. are likely to give others pressure 34. The underlined word "land" in the last paragraph probably means“__________”. A. keep for some time B. successfully get C. immediately start D. lose regretfully 35. According to the text, what has made it easy for social science graduates to find jobs? A. Willingness to take low-paid jobs. B. Readiness to gain high-tech knowledge. C. Skills in expressing themselves. D. Part-time work experience. 【答案】32. C 33. A 34. B 35. C 【解析】社会科学专业的毕业生由于有较强的应变能力和交际能力,找工作更容易。 32. C 推理判断题。此处指计算机专业的毕业生为失业而自嘲时,社会科学专业的毕业生笑到了最 后,比他们找工作容易得多。故选 C. 33. A 细节推理题。根据第二段 Studies show that social science majors are most suited for change, which is the leading feature (特点)of the kind of high-speed, high-pressure, high-tech world we now live in.可知社会科学专业的毕业生具有较强的应变能力,更能适 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
应当今社会的发展。故选 A. 34. B 猜测词义题。此处指社会科学专业的毕业生相比之下很难成功获取第一份工作,但由于其具 有较强的应变能力,能在今后有所作为,因此他们并不后悔自己选择的专业。"land"表示成 功获得,与 successfully get 同义,故选 B. 35. C 细节推理题。根据第三段中“It is probably due to these skills that they have been offered a wide variety of positions.”可知交际能力是其制胜的法宝之一,故选 C. 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
If you are hungry, what do you do? Have your favorite-meal and stay quiet after that?
___36___. But it never lets you know, because, you keep it busy thinking about your friends or favorite stars. So it silently serves your needs and never lets itself grow. When mind loses its freedom to grow, creativity sets a full stop. This might be the reason why we all sometimes think "What happens next?", "Why can't I think?"
___37___. Why reading but not watching TV? It is because reading has been the most educative tool used by us right from childhood. Since it develops other aspects of our life, we have to take help from reading.
Once you read a book, you run your eyes through the lines and your mind tries to explain something to you. ____38____. Now this seed is unknowingly used by you to develop new ideas. If it is used many times, the same seed can give you great help to relate a lot of things, which you would have never thought of in your wildest dreams!
This is nothing but creativity. ____39____Within no time you can start talking with your friends in English or any other language and never run out of the right words.
So guys, do give food for your thoughts by reading, reading and more reading. ____40____. Go and get a book! A. Now what are you waiting for? B. Reading can help you make more friends, too. 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
C. Just like your stomach, your mind is also hungry. D. Why not do some reading while you are hungry? E. Also this makes a significant contribution to your vocabulary. F. The interesting part of the book is stored in your mind as a seed. G. Hunger of the mind can be actually solved through wide reading. 【答案】36. C 37. G 38. F 39. E 40. A 【解析】 36. C 阅读后文可知 But it never lets you know, because, you keep it busy thinking about your friends or favorite stars 中的代词 it 指代 mind. 而前文只提到“肚子饥饿”,所 以在这一空白处的句子应承上启下。对比选项发现 C 选项 Just like your stomach, your mind is also hungry 不仅和上文内容紧密连接,其中的 mind 也和后文的 it 对应,符合语境。故 选 C。 37. G 分析前文可知人们不仅会肚子饥饿,精神也会饥饿。后文 Since it develops other aspects of our life, we have to take help from reading 说明了阅读对人们精神思想的 好处。对比选项发现 G 选项 Hunger of the mind can be actually solved through wide reading 符合语境,故选 G。 38. F 分析后文 Now this seed is unknowingly used by you to develop new ideas,对比 选项发现 F 选项 The interesting part of the book is stored in your mind as a seed 形成对应关系,且 F 选项中的 The interesting part of the book 与前文 Once you read a book; your mind tries to explain something to you 等信息也形成对应关系。F 选项符合语境, 故选 F。 39. E 分析前文可知阅读的好处是培养创造力,而后文 Within no time you can start talking with your friends in English or any other language and never run out of the right words 又阐述了阅读的另一个好处,即增加词汇量,使得和别人聊天更顺畅。对比选项发现 E 选项中的 also 正暗示了后文的阅读的好处。其次,contribution to your vocabulary 也是 后文内容的体现。结合此处的语境,故选 E。 40. A 根据后文 Go and get a book 可知作者对读者发起了一个具体行动的建议。对比选项 发现 A 选项 Now what are you waiting for?“现在你还等什么呢?”符合语境,故选 A。 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
考点:生活类短文阅读 【名师点睛】 七选五的解题步骤 1. 快速阅读全文要点词句,包括首尾段、首尾句以及独立成段的句子和文章中带转折词的句 子等,目的是掌握文章的主要内容。 2. 然后再边读边做题,重点阅读各个问题附*的句子,圈定线索词,然后从选项中寻找相关 的特征词,以确定答案。做题时可以采用代入排除法。如果一题做不出或拿不准,可先放过, 继续往下读,先做容易的能做出的题,直到读完整篇文章。至此,文章的要点和主旨、各个 段落之间的逻辑关系应基本清楚了。 3. 重新阅读相关词句,重点做刚才没做出的题或不确定的题,此时可将已选出的答案代入原 文,利用排除法。同时检查核对已选出的答案,看文章从内容上是否语义连贯合理,语篇结 构上是否通顺连贯、具有一致性、合乎逻辑,写作思路是否清晰明了,格式以及用语是否恰 当贴切。如果所选的答案可以满足上述标准,则表明各个问题的答案基本正确。 4. 比较两类关键词:将 7 个选项的关键词与 5 个空的前后句中的关键词进行比较,匹配的是 正确答案。体现了对比选项和文章中的关键词的重要性。在第 36 题中,文中 But it never lets you know, because, you keep it busy 中的 it(mind)和 C 选项 Just like your stomach, your mind is also hungry 中的 mind 相匹配,关键词出现重合。又比如第 38 题,文中 Once you read a book 中的 book 和 F 选项 The interesting part of the book is stored in your mind as a seed 中的 book 相匹配。除此之外,后文中 Now this seed is unknowingly used by you to develop new ideas 中的 this seed 和 F 选项 The interesting part of the book is stored in your mind as a seed 中的 a seed 这两个关键词也是重合的。根据关键词匹配 重合这个解题方法,考生就可以正确选择出答案。
第三部分 英语知识运用 完形填空(共 20 题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意。然后从 41-60 各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最 佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
It started with my shirts. They were too ___41___. I think I was fatter and I needed a lifestyle ___42___. But I didn’t know where to start. At the time, I thought ___43___was the answer. I had to do something that would not ___44___ too much time 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
out of my day. I decided to start taking the stairs. Climbing stairs was a good way to exercise ___45___ going to a gym.
I kept climbing stairs and soon I was up to twenty flights of stairs per day. Although my endurance(耐久力,持久力) increased and I started to feel more energetic, I didn’t lose much ___46___.
After ___47___it with my wife, I decided to take part in a weight loss program. I studied different programs, and decided on one that was ___48___the most successful.
The instructor helped me to ___49___where weight comes from; it comes from ___50___ without thinking. If I didn’t keep track of what I ate, I ate a lot more. So I started writing down everything that went into my ___51___. I also learned how to make ___52___choices and read nutrition labels. We weighed ourselves every week ____53____that helped me to stay on track. I began to see that eating ____54____was like sticking to a budget. I only had so many calories to ____55____each day. I decided that junk food wasn’t _____56_____the price.
I began to see ____57____almost immediately. I lost 10 pounds in the first three weeks. I ____58____ to a rate of losing about two pounds a week. After nine months I had lost 85 pounds and 14 inches off my waist line. People were ____59____at the change. Some said I looked younger.
If you learn the principles of weight loss, and live by those ____60____, you will lose the excess pounds. It takes work and discipline, but losing weight can be done. 41. A. loose B. tight C. short D. long 42. A. design B. hope C. change D. promise 43. A. exercise B. pressure C. operation D. education 44. A. catch B. hold C. make D. take 45. A. with B. without C. by D. for 46. A. money B. way C. weight D. sweat 47. A. arguing B. fighting C. persuading D. discussing 48. A. allowed B. considered C. encouraged D. valued 49. A. accept B. develop C. demand D. understand 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
50. A. drinking B. eating C. buying D. caring 51. A. eyes B. pockets C. mouth D. office 52. A. easy B. generous C. healthy D. full 53. A. and B. but C. or D. yet 54. A. properly B. possibly C. carefully D. patiently 55. A. pour B. use C. reach D. collect 56. A. receive B. expect C. worth D. require 57. A. marks B. results C. opinions D. decisions 58. A. stuck B. approached C. attracted D. addicted 59. A. annoyed B. disappointed C. worried D. amazed 60. A. rules B. knowledge C. experiences D. methods 【答案】41. B 42. C 43. A 44. D 45. B 46. C 47. D 48. B 49. D 50. B 51. C 52. C 53. A 54. A 55. B 56. C 57. B 58. A 59. D 60. A 【解析】作者讲述了自己成功减肥的经历,告诉我们要懂得减肥的原则,按减肥的规则生活 就会有效果。 41. B 考查形容词。A. loose 宽松的;B. tight 紧的;C. short 短的;D. long 长的。根据 I was fatter 可知我胖了,所以衬衫穿着紧了。故选 B. 42. C 考查动词。A. design 设计;B. hope 希望;C. change 改变;D. promise 允诺。因为变胖 了所以需要生活方式的改变,故选 C. 43. A 考查名词。A. exercise 运动;B. pressure 压力;C. operation 操作;D. education 教育。 根据下文 Climbing stairs was a good way to exercise 可知是通过运动减肥,故选 A. 44. D 考查动词。A. catch 赶上;B. hold 拥有;C. make 制造;D. take 花费。我只能做花费时间 不多的运动,表示花费,故选 D. 45. B 考查介词。A. with 用;B. without 没有;C. by 通过;D. for 为了。此处指爬楼梯是不用 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
去健身房的一种很好的运动,根据常识选 B. 46. C 考查名词。A. money 钱;B. way 方法;C. weight 重量;D. sweat 汗。尽管我的耐力增加, 感觉精力更充沛,但体重并没有减少。此处指减少重量,故选 C. 47. D 考查动词。A. arguing 争吵;B. fighting 战斗;C. persuading 劝说;D. discussing 讨论。 和妻子讨论之后我决定参加一个减肥项目。指讨论减肥问题,故选 D. 48. B 考查动词。A. allowed 允许;B. considered 认为;C. encouraged 鼓励;D. valued 重视。 我研究了许多不同的减肥项目,最后认为有一个被认为是最成功的。表示“认为”,故选 B. 49. D 考查动词。A. accept 接受;B. develop 进步;C. demand 需求;D. understand 理解,弄懂。 教练帮助我弄懂了重量来自哪里,故选 D. 50. B 考查动词。A. drinking 喝;B. eating 吃;C. buying 购买;D. caring 关心。体重主要来 自于吃,根据下文 what I ate, I ate a lot more 和常识可知选 B. 51. C 考查名词。A. eyes 眼睛;B. pockets 口袋;C. mouth 嘴;D. office 办公室。我每天开始 记录吃进嘴里的东西,与上文 what I ate 呼应,故选 C. 52. C 考查形容词。A. easy 容易的;B. generous 大方的;C. healthy 健康的;D. full 完全的。 我还学会了怎样做健康的选择和阅读营养标签,指健康的选择,故选 C. 53. A 考查连词。A. and 和,就;B. but 但是;C. or 或;D. yet 但是。我们每周都称体重,这 样能帮助我们保持。前后句是顺承关系,故选 A. 54. A 考查副词。A. properly 适当地;B. possibly 可能地;C. carefully 小心地;D. patiently 耐心地。此处指适当的饮食就像是坚持预算,表示恰当饮食,故选 A. 55. B 考查动词。A. pour 流出;B. use 使用;C. reach 达到;D. collect 收集。每天只有那么多 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
能量使用,故选 B. 56. C 考查形容词。A. receive 收到;B. expect 期望;C. worth 值…的;D. require 需要。此处 指我认为垃圾食品是不值得的,故选 C. 57. B 考查名词。A. marks 标记;B. results 结果;C. opinions 意见;D. decisions 决策。此处 指我很快就看到了结果,指减肥的结果。故选 B. 58. A 考查动词。A. stuck 坚持;B. approached 接*;C. attracted 吸引;D. addicted 使…… 上瘾。我坚持以每周两磅的速度减肥,stick to “坚持”,故选 A. 59. D 考查形容词。A. annoyed 恼怒的;B. disappointed 失望的;C. worried 担心的;D. amazed 吃惊的。此处指因为我减肥明显,人们对我减肥的改变感到吃惊,故选 D. 60. A 考查名词。A. rules 规则;B. knowledge 知识;C. experiences 经历;D. methods 方法。 此处指按照减肥的规则生活,就能实现目标。表示减肥规则,故选 A. 【名师点睛】 完形填空题的命题特点及答题方法: 1.侧重基础知识,考查学生语言知识的能力 完形填空以文入手,结合文章的内容考查学生的基础知识,主要是词语搭配、固定句型、* 义词辨析、辨析句子结构、掌握语法规则的能力,其中考查实词居多。 2.上下文对照,考查学生捕捉关键词的能力 做完形填空题时,单独看一句话是找不到正确答案的,需要注意句子间的关系及句子与段落 的关系。所谓上下对照,即在上文和下文中找到与正确答案相同的关键词。因此,在做题时 要边读边在大脑中储存上下文信息的能力,捕捉关键词。小题 1 考查形容词。A. loose 宽松 的;B. tight 紧的;C. short 短的;D. long 长的。根据 I was fatter 可知我胖了,所以 衬衫穿着紧了。故选 B.小题 3 考查名词。A. exercise 运动;B. pressure 压力;C. operation 操作;D. education 教育。根据下文 Climbing stairs was a good way to exercise 可知是 通过运动减肥,故选 A. 3.结合生活,考查学生利用常识题的能力 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
目的考查学生的生活常识,看学生是否善于观察生活,积累生活常识,能否利用常识去做恰 当的选择。如小题 5 考查介词。A. with 用;B. without 没有;C. by 通过;D. for 为了。 此处指爬楼梯是不用去健身房的一种很好的运动,根据常识选 B.小题 10 考查动词。A. drinking 喝;B. eating 吃;C. buying 购买;D. caring 关心。体重主要来自于吃,根据下 文 what I ate, I ate a lot more 和常识可知选 B.小题 19 考查形容词。A. annoyed 恼怒的; B. disappointed 失望的;C. worried 担心的;D. amazed 吃惊的。此处指因为我减肥明显, 人们对我减肥的改变感到吃惊,故选 D.
第Ⅱ卷(非选择题) 第四部分 英语语言运用能力(共三节,满分 30 分) 填词(共 10 小题,每小题 1 分, 满分 10 分) 根据首字母、中文或括号里的词,运用恰当形式补全句子。 61. He stood up, _______(发信号)to the officer that he had finished with his client.. 62. New social problems have a______due to the unfair distribution of the social wealth so far. 63. Chinese scientists have not given up the dream to e______ deep space. 64. The experienced hunter ______(检查) carefully the footprints and concluded that these belonged to the wolf. 65. B_____twice by the dog, the postman refused to go to that village. 66. I would _________(感激) it if you will attend my wedding. 67. The actor will hold a party in ________(回答) to the news. 68. She has been d_____ of marrying a foreign man since she was 15. 69. I learned that a fish is a cold-blooded animal and therefore is very s______ to water temperature. 70. The actress p_______so well that the audience cheered and clapped excitedly. 【答案】61. signaling 62. arisen 63. explore 64. inspected 65. Bitten 66. appreciate 67. response 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
68. dreaming 69. sensitive 70. performed 【解析】本题要求根据汉语和首字母拼写单词,要在理解句意基础上填出单词的正确形式。 61. signaling 考查现在分词。句意:他站了起来,向长官示意他已经和他的客户完成了工作。句中主语 He 和动词 signal 是主动关系,此处作状语用动词-ing 形式,故填 signaling. 62. arisen 考查过去分词。句意:因为到目前为止社会财富分配不公,新的社会问题已经出现。此处是 现在完成时,have 后加过去分词,故填“出现”arisen. 63. explore 考查动词。句意:中国科学家并没有放弃探索外层空间的梦想。指探索外层空间,to 后用动 词原形,故填 explore. 64. inspected 考查动词时态。句意:这个有经验的猎人仔细检查了脚印然后判断是狼的。与 and 后的 concluded 一致用一般过去时,故填 inspected. 65. Bitten 考查过去分词。句意:被狗咬过两次,这个邮递员拒绝去那个村庄。句中主语 the postman 和动词是被动关系,用过去分词表被动。故填 Bitten. 66. appreciate 考查动词。句意:如果你能参加我的婚礼我将非常感激。情态动词 would 后用动词原形,故 填 appreciate. 67. response 考查名词。句意:这个演员将会举行一个晚会来回应这个消息。in response to“回答,回 应”,故填 response. 68. dreaming 考查现在分词。句意:从 15 岁起她就一直梦想嫁给一个外国人。此处是现在完成进行时,表 示动作一直进行,动词用-ing 形式。故填 dreaming. 69. sensitive 考查形容词。句意:我知道鱼是一种冷血动物,因此对水温非常敏感。be sensitive to “对… 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
敏感”,故填 sensitive. 70. performed 考查动词时态。句意:这个女演员表演地如此好以至于观众们兴奋地欢呼起来。表示过去发 生的事,与 cheered and clapped 时态一致,故填过去式 performed. 第二节 课文填空 (共 10 小题,每小题 1 分, 满分 10 分) 根据课文内容以及所给提示,在空白处填入适当的内容,或者括号内单词的正确形式填空。
Over time I____71____(change) quite a lot. I could simplify difficult sums when I began as a calculating machine. After I was programmed by an ____72____(operate), I could logically produce an answer quicker than any person. At that time it was considered a _____73_____(technology) revolution. In 1936, I could solve difficult problems as a universal machine. From then on, my memory has developed so much that I never forget anything I have been told. Since the 1970s, many new ____74____ (apply) have been found for me. For example, I have been sent to explore the moon. My goal is ____75____(provide) humans with a life of high quality.
Daisy desired to help ___76___ (endanger) species of wildlife because a large number of animals are ____77____(die) out. One day, a.____78____ (fly)carpet took her to a distant land ___79___she could find antelopes that gave fur to make sweaters. Then she met an elephant in Zimbabwe and was told that elephants used to be hunted ___80___ mercy. But now people know the importance of wildlife protection.
【答案】71. have been changed 72. operator 73. technological 74. applications 75. to provide 76. endangered 77. dying 78. flying 79. where 80. without 【解析】短文第一部分介绍了电脑的发展过程;第二部分濒危动物的处境和保护动物的 重要性。 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
71. have been changed. 考查时态语态。时间状语 Over time 和现在完成时连用,句中主语 I 和动词 change 是被动关 系,指我被改变。故填现在完成时的被动形式 have been changed. 72. operator. 考查名词。由 by an 修饰,指我被操作员程序化,用表示人的名词。故填 operator. 73. technological. 考查形容词。此处修饰名词 revolution 用形容词,指技术革命。故填 technological. 74. applications. 考查名词。此处由 many new 修饰用名词,指许多新应用。故填名词 applications. 75. to provide. 考查动词不定式。此处是不定式作表语,表示目标是为人类提供高质量生活。故填 to provide. 76. endangered. 考查形容词。此处修饰名词 species 用形容词,指濒危物种。故填 endangered. 77. dying. 考查动词时态。此处是现在进行时,动词用-ing 形式。指正在灭绝,故填 dying. 78. flying. 考查形容词。此处修饰名词 carpet 用形容词,指飞毯。故填“飞行的”flying. 79. where. 考查关系副词。句中包含定语从句,先行词是 land,在定语从句中作状语,表示“在土地上” 用关系副词引导。故填 where. 80. without. 考查介词。表示“毫无怜悯”用 without mercy,故填 without. 第三节 单句改错。(共 10 题,每小题 1 分,共 10 分。) (每句话一个错误,错误涉及一个单词的增加,删除或者修改。) 增加:在缺词处加一个漏字符号( )并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 81. Justin suggested that I went with him to a private place where we could be alone. 82. Much attention should be paid to protect our eyesight. 83. You are quite right about this matter in the way. 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
84. Please tell me something about the meeting which is held now. 85. According the weather forecast it will rain tomorrow. 86. After the foreign couple got familiar to the Chinese traditional festivals, they liked to live in China. 87. It took months since we solved the financial problem of our company. 88. This is the gold medal which I feel proud. 89. Professor Wang will give us a lecture, but when and where hasn’t decided yet. 90. It is reported that some of the animals are in the danger. 【答案】81. went 改成 go 82. protect 改成 protecting 83. the 改成 a 84. held 前面加上 being 85. the 前面加上 to 86. to 改成 with 87. since 改成 before 88. which 前面加上 of 89. decided 前面加上 been 90. 去掉 the 【解析】本题是单句改错,考点包括:虚拟语气、非谓语动词、被动语态、冠词、介词和定 语从句。要先看清考点再结合本考点作出正确判断。 81. went 改成 go. 考查虚拟语气。此处动词 suggested 后的宾语从句用虚拟语气,动词用 should+动词原形,其 中 should 可以省略。不用过去式,故 went 改成 go. 82. protect 改成 protecting 考查动词形式。介词 to 后作宾语用动词-ing 形式,故 protect 改成 protecting. 83. the 改成 a 考查介词短语。此处表示“在某种程度上”用 in a way,是固定短语。故 the 改成 a. 84. held 前面加上 being 考查动词时态。句中 the meeting 和动词 hold 是被动关系,指会议被举行。根据时间状语 now 可知是进行时,所以此处用现在进行时的被动形式,故 held 前面加上 being. 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
85. the 前面加上 to 考查固定短语。此处表示“根据天气预报”,“根据”是 according to,故 the 前面加上 to. 86. to 改成 with 考查固定短语。此处表示这对外国夫妇对中国传统节日熟悉,“对……熟悉”是 be familiar with,不是 to.故 to 改成 with. 87. since 改成 before 考查连词。此处表示我们花了几个月才解决了公司的经济问题。since 表示“自从”,此处 用 It takes some time before…结构,故 since 改成 before. 88. which 前面加上 of 考查定语从句。句中先行词是 gold medal,在定语从句中作宾语,feel proud of “对感到 自豪”是固定短语,of 不能省略,此处提到关系代词 which 之前,故 which 前面加上 of. 89. decided 前面加上 been 考查被动语态。句中主语 when and where 和动词 decide 是被动关系,指时间地点还没有被 决定,用现在完成时的被动结构,故 decided 前面加上 been. 90. 去掉 the 考查固定短语。表示“在危险中”用 in danger,故去掉 the. 第五部分 书面表达(满分 20 分,其中 5 分为书写分)
91. 假如你是李华。最*,你与父母之间关系紧张, 甚至发生争吵。你决定给外国的笔友 Charlie 写一封信,向他求助。内容包括:
谈谈你目前遇到的问题; 针对如何改善与父母的关系向他求助。 注意:1.词数 100 左右, 开头已经给出,不计入总词数; 可适当增加细节,以使行文连贯。 Dear Charlie, How are you getting along? ____________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ 【答案】Dear Charlie, How are you getting along? Recently I have quarreled with my parents, which makes me very annoyed. I am writing to ask you for help. 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学 You know, my parents don’t allow me to go out and play with my friends at weekends.
They think I should make full use of every minute to work on my lessons. However, I think I need to play with my friends so that I can relax myself after a week’s hard work at school and it is a good way for me to keep in touch with my friends. I know it is wrong to quarrel with them, but I don’t know what to do to persuade them to change their mind and develop a good relationship with them. Would you please offer me some advice?
I am looking forward to your early reply. Yours, Li Hua
【解析】本文是求助信,李华最*与父母之间关系紧张, 甚至发生争吵。决定给外国的笔友 Charlie 写一封信,向他求助。主要用第一人称来写,用一般现在时。开头先问候对方并写明 写信目的,最后期待对方早日回信。中间部分是重点内容,包括谈谈你目前遇到的问题;针
对如何改善与父母的关系向他求助。 写作时要态度诚恳,要点全面,条理清楚。还要注意词汇和句型的使用,如定语从句 which makes me very annoyed.宾语从句 I should make full use of every minute to work on my lessons. 和 it is wrong to quarrel with them.词语 make full use of, keep in touch with, change their mind, looking forward to 等。
小学+初中+高中+努力=大学


相关文档

  • 【K12教育学*资料】[学*]江西省南昌市第十中学2017-2018学年高一英语上学期期末考试试题(
  • 教育最新K12江西省南昌市第十中学2017-2018学年高一英语上学期期末考试试题(含解析)
  • 配套K12江西省南昌市第十中学2017-2018学年高一英语上学期期末考试试题
  • 推荐学*K12江西省南昌市第十中学2017-2018学年高一英语上学期期末考试试题
  • 配套K12江西省南昌市第十中学2017-2018学年高一语文上学期期末考试试题(含解析)
  • 配套K12江西省南昌市第十中学2017-2018学年高二语文下学期期末考试试题(含解析)
  • 配套K12江西省高安中学2017-2018学年高一英语下学期期末考试试题(实验班,含解析)
  • 配套K12江西省南昌市第十中学2017-2018学年高一英语上学期第二次月考试题
  • 教育最新K12江西省高安中学2017-2018学年高一英语下学期期末考试试题(含解析)
  • 教育最新K12江西省南昌市第十中学2017-2018学年高一英语上学期第二次月考试题
  • 猜你喜欢

  • 有效教学从找准学生的认识起点开始
  • 不约而同的意思和造句_不约而同是什么意思
  • 2019届高考历史一轮复*第1单元第1讲夏商周的政治制度和秦始皇建立中央集权制度考点探究练*北师大版必修1
  • 教科小学科学四上《26、100毫升水能溶解多少食盐》教案(2)
  • 禾花香打造正宗川湘风味健康快餐知名品牌
  • 质量和密度(物理中考复习课件)(654K)资料
  • 无线视频监控系统传感解决方案
  • 五年级语文下册期中复*资料:词语解释英语教案
  • 安全文明施工措施费使用计划表 (1)
  • 电除尘系统原理及故障处理方法
  • 一非参数经验贝叶斯估计共57页文档
  • 脆山药怎么做菜好吃***2***
  • client server runtime process是什么_什么是Appium?
  • 八年级地理下册第五章中国的地理差异课件(2)(新版)新人教版
  • 浅谈静脉留置针常见并发症的发生原因与预防
  • “Π”型刚性悬挂接触网特点
  • 苹果怎么把键盘换黑色
  • 2016网易前端实习生面经
  • 息思比丘的故事
  • 2016年湖北教师招聘面试指导:细节决定成败
  • 基于遗传算法的欠驱动机械臂优化控制研究
  • 家乡礼赞(石嘴山)
  • 下列关于货币市场基金的收益分配,说法错误的有( )。 A.投资者于周五
  • 山东省曲阜师范大学附属中学2014届九年级上学期期末调研测试英语试题(扫描版)(附答案)
  • 想给孩子报个靠谱的辅导班应该选哪家
  • 人教PEP四年级下册Unit3__B__Let’s__talk教学课件
  • 北京地铁车站结构抗震分析
  • 冬季嘴唇干裂的原因和护唇技巧
  • 2013-2014学年高一数学上学期期末考试试题及答案(新人教A版 第7套)
  • it8511a+的负载仪使用说明书_测线仪的故障符号及说明
  • (最新)常用房地产企业财务分析的指标-韩磊
  • 阿立哌唑对精神分裂症患者的临床症状和生活质量的改善
  • 2016年北京市春季高中会考英语试卷(包含答案解析)
  • 将阳光留在夜晚
  • 七年级地理下册8.3撒哈拉以南非洲课件新版新人教版一
  • 2018年承德市房地产未来发展趋势分析及投资规划建议研究(目录)
  • 第八章网络营销PPT课件
  • 新时期我国行政管理体制改革二题
  • 安徽省居民消费影响因素的实证分析
  • 急性心肌梗死患者的临床表现及护理
  • 大学里永远不要做的十件事
  • php转换byte[]数据类型
  • 电脑版